Tuesday, April 7, 2015

Sten Roosi muinasjutuvõistluselt tuli peavõit Palamusele


Laupäeval, 4. aprillil autasustati Tallinna raekojas Sten Roosi muinasjutuvõistluse parimaid kirjutajaid. Esikoha saavutas Oskar Lutsu Palamuse Gümnaasiumi 8. a klassi õpilane Kaarel Vaakmann tööga „Värav“. Kaarel osales konkursil teist aastat järjest. Palju õnne võitjale!


Sten Roosi muinasjutuvõistlust korraldavad 1992. aastast varalahkunud poisi vanemad. Igal aastal saadavad Haapsalus elavatele Ann ja Ants Roosile oma muinasloo sajad lapsed üle Eesti. See kord toimus muinasjutukonkurss juba 23. korda.

Tänavu kuulusid muinasjutuvõistluse žüriisse lastekirjanduse asjatundjad Eesti Lastekirjanduse Keskusest, Läänemaa Keskraamatukogu lasteosakonnast, ajakirjast Hea Laps lastekirjanik Leelo Tungal ning Ann ja Ants Roos.

Aastatel 2004 – 2009 osalenud võidukad muinasjutud on leidnud tee ka ühiste kaante vahele: ajakiri Hea Laps on välja andnud kogumiku Muinasjutuline, kust tolle perioodi töid saab lugeda.
Aastatel 1994 – 1999 osalenud muinasjuttude valik on avaldatud kogumikus Merekarbi muinasjutt.

Mõlemad raamatud on olemas ka Palamuse raamatukogus. Kaarel Vaakmanni võidutööd "Värav" saab lugeda ajakirja Hea laps värskest aprillikuu numbrist. Ka see on Palamuse raamatukogus kättesaadav

 

No comments:

Post a Comment