Palamuse O. Lutsu
Kihelkonnamuuseum kutsub esitama Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale pühendatud
näituse „100 palamuslast“ väärikaid kandidaate.
Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva
raames valmiv näitus „100 palamuslast“ on inspireeritud Palamuse arengut
mõjutanud või paikkonnale tuntust toonud isikutest.
Konkurss kestab kuni
31. oktoobrini 2016. Näituse ülesehitus on nö temaatiline, vastavalt isiku
tegevusvaldkonnale. Seetõttu ei piirdu näituse eksponeerimispaik üksnes
muuseumiga vaid koostöös Palamusel tegutsevate ettevõtete ja asutustega peaks
olema näitust võimalik vaadata kogu Palamuse alevis. Näitus hakkab ilmestama
Palamuse alevi üldpilti ning muudab selle külastajatele veelgi atraktiivsemaks.
Näitusele esitatavate
isikute esitamise ning nende väljavalimise kord:
1. Näitusel
eksponeeritavad isikud võivad olla praeguse Palamuse valla territooriumilt
pärit, siin töötanud või mingil muul viisil paikkonnale positiivset mõju
avaldanud.
2. Näituse „100
palamuslase“ kandidaadiks saab vaid postuumselt.
3. Esitatavate
kandidaatide arvu ei piirata.
4. Ettepanekuid „100
palamuslase“ kandidaadi esitamiseks võivad teha kõik Eesti elanikud e-posti
aadressile info@palmuseum.ee või saata
materjalid postiaadressile Palamuse O. Lutsu Kihelkonnamuuseum, Köstri allee 3,
49226 Palamuse.
5. Ettepanekus peab
sisalduma: kandidaadi nimi ja põhjendus tema esitamiseks. Soovitatavalt sünni-
ja surmadaatumid, foto, temaga seotud ese vms.
6. Esitatud kandidaadid
jagatakse näitusel kajastatavate valdkondade lõikes: poliitika ja valitsemine;
majandus; põllumajandus; haridus; kultuur; tervishoid jne.
7. Näitusel kajastamist leidvad
isikud selgitatakse välja 2017. aasta veebruaris ning vajadusel kogub ning
täiendab Palamuse O. Lutsu Kihelkonnamuuseum koos ettepaneku tegijaga isiku kohta
vajaminevaid materjale.
8. Näitus „100 palamuslast“
valmib 2018. aasta kevadeks.
Näitus „100 palamuslast“
tutvustab Palamuse jaoks olulisi inimesi, nende panust ja tähtsust Palamuse
arengusse ning samuti Oskar Lutsu pärandit ning selle seost kogu riigiga.
No comments:
Post a Comment