Friday, October 16, 2015

Nädala raamat: David Lagercrantz. See, mis ei tapa


Kui Te olete lugenud Stieg Larssoni Millenniumi-triloogiat, siis olete ilmselt pikisilmi oodanud järge. Nüüd on see maiuspala siis käes. Lisbeth Salanderi ja Mikael Blomkvisti maailmad on sama tuttavlikud ning süžee ülesehitus samasugune põnev, nii et ei saa üldse aru, et järg on kirjutatud teise autori poolt. Kui Teile meeldib lugeda üleilmsetest vandenõuteooriatest, ametkondade korruptsioonist ning arvutimaailma pahupoolest koos kriminaalsete allhoovustega, siis see raamat sobib Teile.

Julgen tunnistada, et kolmandik loetust oli minu jaoks nagu hiina keel: ma ei tea, kas raamatus toodud matemaatiliste valemite, füüsikaseaduste ja häkkimisprogrammide kirjeldused ka tõele vastavad. Minugipoolest võis autor selles osas ka lihtsalt umbluud ajada. Kirjanik võib ükskõik mida esitada tõe pähe, peaasi, et esituslaad tundub tõepärane, nii et lugeja ära petta, eks ole. Muljetavaldav oli raamatus autistidest imelaste savantide iseloomustus.

Kuuldavasti on David Lagercrantz sõlminud lepingu veel kahe järje-raamatu kirjutamiseks. Võib loota, et neidki saame varsti eesti keeles lugeda.

Teile lugemiselamusi soovides, Lagle

No comments:

Post a Comment