Thursday, May 14, 2015

Nädala raamat: Hinge Kaljund. Kinnimüüritud aken


Mai on aasta ilusaim kuu. Loodus tärkab raginal. Iga päevaga on ilm aina rohelisem. Kohati on isegi tunne, et uuestisündi ja valgust on liiga palju, hinge ei mahu korraga nii suur kogus ilu! Seetõttu olen eriliselt tänulik mõnele vihmasele pärastlõunale, kus saab hetke puhata. Siis on hea üks õhem raamat kätte võtta ning meelel lasta minna uitama. See raamat ei tohiks olla sisult raske, pigem kerge ja meelelahutuslik. Aga eks see oleneb ka tujust, milline lugemise soov parasjagu on.
Sel nädalal sattus mulle näppu miss Marple´i lugu eesti moodi. Ühes väikses alevikus on mõned aastad tagasi kaks tüdrukut kadunud ning keegi ei tea, mis neist on saanud. Ajaloolane, mitmeid mõisaraamatuid koostanud Ana tuleb kohalikku mõisahäärberit vaatama ning imestab, et üks kaaraken lossi fassaadil on lohakalt kinni müüritud ning seda on tehtud üsna hiljuti. Uudishimu võtab võimu ka tänu alevikus levivatele kuulujuttudele majas elavate inimeste kohta – need on kummalised, kinnised ja ebaviisakad inimesed ning keegi ei tea, millega nad tegelevad või kes nad on. Südikas proua Ana hakkab niisiis aleviku elus „sorkima“, et ses müsteeriumis selgust saada.
Eesti kirjanikult Hinge Kaljundilt on avaldatud neli romaani: Surres janusse põlvini vees; Lõhkine; Printsessi mõrv Koluvere lossis; Kinnimüüritud aken. Oma vennast kirjanikust Tõnis Lehtmetsast on Hinge Kaljund kirjutanud kaks raamatut: Minu vend Tõnis ning Ühest iidsest muusikast sai külakene Luusika.
Teile lugemiselamusi soovides, Lagle

No comments:

Post a Comment