Friday, May 24, 2013

Nädala raamat: Natasha Cooper. Jahisaak

Natasha Cooper jätkab inglise naiskrimikirjanike traditsiooni. Kui varem saime Varraku kirjastuse vahendusel lugeda Caroline Grahami Midsomeri mõrvalugusid ning Ann Grangeri sarja Mitchelli ja Markby mõistatus, siis nüüd on Natasha Cooperilt eesti keeles ilmunud kolm raamatut Trish Maguire´i lugude sarjas: Luuderohi, Eksitus ning Jahisaak. Jutustamise stiil on Cooperil sama ladus kui mainitud sarjade autoritel Grahamil ja Grangeril.
Cooper keskendub psühholoogiale, inimeste vahelistele suhetele. Mis ajendab inimesi käituma ja tundma just niimoodi nagu nad käituvad ja tunnevad? Lisaks on Cooperi raamatutes olemas kohustuslik kriminaalne süžee ning põnevus. Mitte iga krimikirjanik ei suuda põnevalt ja kaasahaaravalt ning usutavalt jutustada lugu, Cooper seda suudab. Veel enam, tahes tahtmata paneb ta mind kaasa tundma tema loodud tegelastele ning nende läbielamistele.
Lisan sellise mõtlemapaneva tsitaadi Jahisaagist: „Elu oleks palju lihtsam, kui inimene ei juurdleks pidevalt kaasinimeste alateadvuse hoovuste üle, vaid võtaks neid sellisena, nagu nad on, ja eeldaks teistelt enda suhtes sama.“
Teile lugemiselamusi soovides, Lagle

No comments:

Post a Comment