Monday, November 14, 2016

Nädala raamat: Jonas Jonasson. Mõrtsuk-Anders ja tema sõbrad (sekka ka mõni vaenlane)


Räägitakse, et naer on tervisele kasulik. Kui parasjagu ei ole võimalust või tahtmist mõnusas seltskonnas viibida, aga siiski on suur soov meeleolu muhedamaks saada, siis võtke sisse mugav asend ning kätte Jonas Jonassoni uus raamat Mõrtsuk-Anders ja tema sõbrad (sekka ka mõni vaenlane). Teate küll, see on see rootslane, kes kirjutas menuki saja-aastasest, kes hüppas aknast alla (vt varasem postitus).

Ma garanteerin, et seda raamatut lugedes läheb tuju 360 kraadi võrra paremaks. Kokku on loos kolm peategelast. Te saate teada, kuidas usus kahtlema hakanud naispastorist saab isehakanud palgamõrtsuka administratiivjuht ning teda abistab endise pordumaja logistik. Kohati võib tunduda, et tekst läheb liialt jumalateotamiseks, aga lülitage peas kohe see reaalsuse nupp välja või teil tekib lühis, ning nautige kõige totramat ja jaburamat huumorit.

Aga nagu ikka on terake tõtt ka siinses hullumeelsuses. Sest kust kohast kirjanik ammutab oma ainest kui ikka reaalsest elust meie ümber. Nii et Mõrtsuk-Andersi joomatsükli kirjeldused, massireklaami hullusega kaasaminek ja palju muud on kõik näited meid ümbritsevast elust. Kurb aga tõsi. Parim, mis selle teadmisega teha võib, on lolluse maskeerimine naeruga.

Keegi ei saa võrrelda seda, mis tegelikult juhtus, sellega, mis oleks võinud juhtuda.“

Teile lugemiselamusi soovides, Lagle

No comments:

Post a Comment