Thursday, November 14, 2019

Põhjamaade kirjanduse nädal


Sel nädalal, 11.-17. novembril on toimumas Põhjamaade kirjanduse nädal.

Tänavune aasta on väga eriline aasta, sest Põhjala ühingud Taanis, Norras ja Rootsis tähistavad oma 100. aastapäeva. Neid pidustusi tähistatakse ka Põhjamaade kirjandusnädala raames.

Talviselt pimedal ajal, 11.-17. novembrini, loetakse hommiku- ja õhtuhämaruses samu raamatuid üle terve Põhjala ja Baltikumi, Gröönimaast läänes kuni Baltimaadeni idas.

Põhjamaade kirjanduse 2019. aasta teema „Pidu Põhjalas“ soovib pöörata tähelepanu kogukonnale ja sõprusele. Teema peegeldub ka sellel aastal jututundideks valitud tekstides ja raamatutes, mis kõik kutsuvad teid samal ajal oma kirjanduslikule retkele endale unikaalsel viisil. Selle aasta raamatud on: „Pipi Pikksukk“, „Sofie maailm“ ja „Babette´i pidusöök“.

Pipi kutsub meid oma sünnipäevale Segasumma suvilasse, kus külalisteks on ka ahv ja hobune. Sofie sünnipäeval satume filosoofiateemalisele aiapeole, kus pakutakse nii kohvi kui kõnesid koos sürrealismi puudutusega. Ja Babette pakub meile prantsuse pidusööki, mida saab nautida kuni viimase suutäieni.

Vaadake ka Põhjamaade kirjandusnädala kodulehte.

Pidutseme koos Põhjalaga!

No comments:

Post a Comment