Thursday, October 17, 2019

Üleriigulised raamatukogupäevad "Kohtume raamatukogus"


20.-30.oktoobril kestavad üleriigilised raamatukogupäevad „Kohtume raamatukogus“. Käesolev aasta on kuulutatud eesti keele aastaks, et tähistada vääriliselt riigikeele 100. aastapäeva. Keeleaasta iga kuu on pühendatud eri teemale ning raamatukogupäevade kuu – oktoober on lugemise ja mängukuu!

Meie inimesed on ühiselt valinud kõige eestilikumaks sõnaks „sõnajalaõie“, kuid meil on veel palju teisi kauneid sõnu. Ja sõnad on sätitud ridadeks, read kootud lugudeks ja lood jäädvustatud raamatutesse. Jah, keel, kultuur ja raamatukogud on lahutamatult seotud!

Hoiame koos eesti keelt ja aitame kaasa ta kestmisele!

Raamatukogupäevade ajal toimuvad üle terve Eestimaa põnevad tegevused, kohtumised ja sündmused. Palamusel on tulemas:

Teisipäeval,  22.okt kell 11.00 – ettelugemispäev lasteaialastega: esineb Pajusi Teatri näitleja Gunnar Vasemägi.
Neljapäeval, 24.okt kell 14.00 – Tuntud inimene raamatukogus: laenutaja rollis raamatukogu enda lugejad! Ühtlasi tähistame Jõgeva valla sünnipäeva, sööme torti!
Reedel 25.okt kell 11.00 – sudoku sõprade kohtumine.
Esmaspäeval, 28.okt kell 10.00 – infokirjaoskuse koolitus, praktiline kasutajakoolitus lugejatele, tutvustame rikswebi, erinevaid andmebaase, sooritame infootsinguid.
Teisipäeval 29.okt kell 10.00 – Palamuse vabatahtlikud pritsumehed räägivad tuleohutusest ning näitavad päästeautot koos varustusega.

Mõnusaid kohtumisi raamatukogus!

No comments:

Post a Comment