Thursday, July 9, 2015

Maarja ja Koit Palamuse laululaval


29. juulil kell 20 esinevad Palamuse laululaval:

Maarja ja Koit.
Kitarril Jorma Puusaag.

Piletid Piletimaailmas ja Piletilevis 18 eurot.
Rohkem infot Tartu Kontsertkorralduse kodulehel.

Nädala raamatu rubriik teeb pausi


Nädala raamatu rubriik teeb väikese pausi. Järgmine raamatututvustus ilmub 7. augustil. Raamatukogu aga avab oma uksed pärast suvepuhkust juba 3. augustil. Seniks saab tutvuda annetatud raamatute valikuga, leiukast asub raamatukogu ukse taga trepikojas. Need raamatud, kallis lugeja, kingime Teile!

Kauneid puhkehetki raamatute seltsis!

Friday, July 3, 2015

Nädala raamat: Justin Petrone. Reisikirju


Kaante vahele on saanud isehakanud eestlase/kodustatud ameeriklase Justin Petrone mõtted ja muljed tema arvukatelt reisidelt. Raamat algab teismeea turismielamusega Šveitsis, aga suurem rõhk on Justini nö. täiskasvanu elu saavutustel: tema roll abikaasa ja isana ning selleläbi enese identiteedi otsingutel. Varasemad reisid on vaadeldud tagasivaate prismas. On aru saada, et mitmed mõtted ja muljed on Petrone nüüd vanema, küpsemana üle vaadanud ehk siis kunagised reisimärkmed on läbinud kriitilisema pilgu sõela.

Petrone meenutab reisiseiklusi neljal kontinendil: Euroopas (Stockholm, Kopenhaagen, Amsterdam, Praha, Belfast, Moskva, Pariis, Itaalia, Šveits), Põhja-Ameerikas (USA, Mehhiko), Aasias (Peking, Singapur) ning Aafrikas (Kanaari saared, Egiptus).

Petrone kirjutamise stiil on nagu kohtumine vana tuttavaga: sa ootad rõõmuga jällenägemist ning sa tead, mislaadi toredad vestlused teil ees seisavad. Mõnus ja muhe jutuajamine võiks kesta tunde. Petrone kirjutab väga isiklikult, ta laotab oma hinge lugejate ette laiali. Võib-olla just seetõttu on Petrone leidnud koha eestlaste südametes.

Justin Petronelt on ilmunud Eesti kultuuriruumiga kohanemise lugusid kokku neli kogumikku (Minu Eesti kolm osa ning Misjonäripoos) ja üks  ilukirjanduslik reisiromaan Montreali deemonid.

Teile lugemiselamusi soovides, Lagle